De ideale verzorging voor jouw haarextensions

Geniet langer van jouw haarextensions met deze tips en tricks

Je hebt net jouw nieuwe extensions ontvangen en zou er graag zo lang mogelijk van genieten? Dan lees je hier hoe je het best met de haarextensions omgaat voor een langere levensduur van jouw nieuwe haren.

Haren verzorgen

De haren van de haarextensions hebben een heel hoge kwaliteit waardoor ze van nature lang meegaan. Natuurlijk moet je zelf ook wel op bepaalde zaken letten zodat je de haren niet onnodig gaat beschadigen. Let dus op met kleuren/ ontkleuren van de haren, overmatig stylen met hitte tools of andere chemische bewerkingen. Deze tips gelden zowel voor de haarextensions als voor jouw eigen haren. Gebruik deze tips voor je eigen haar om ook de haarkwaliteit van jouw kapsel te verbeteren.

  • Kleuren of vooral ontkleuren maakt natuurlijke haren fragiel en breekbaar
  • Stylen, krullen, föhnen en andere bewerkingen met extreme hitte brengen schade aan natuurlijk haar. Gebruik een professionele hitte beschermer voor jouw haar voordat je met hitte tools aan de slag gaat. Werk nooit op nat of vochtig haar met hitte stylingtools. Bij het föhnen van de haren zorg je ervoor dat het haar goed voorgedroogd is, föhnen op zeer nat / nat haar is een no-go.
    TIP: Voor krullen/waves kan je ook haartools gebruiken waar je jouw vochtig haar op oprolt. Wanneer de haren droog zijn na het slapen / laten drogen van het haarstuk, heb je schitterende krullen zonder dat er hitte aan te pas kwam.
  • Zon, Chloor, … kunnen ook schade brengen aan het haar. Breng een hittebeschermer aan voordat je je in de zon begeeft en was jouw haar goed uit nadat je een bezoek hebt gebracht aan het zwembad.

Gebruik professionele producten om de haren te wassen en te verzorgen. Bij het ontwarren van de haren start je onderaan, gevolgd door de haarlengtes en eindig bovenaan aan de haarwortel. Borstel met een gepaste borstel voor de toestand (nat / droog) waarin je de haren ontwart. Borstel steeds voorzichtig en ontwar eventuele knoopjes met de vingers.

Haarstukken (Ponytail, Clip-in, Halo)

Wanneer het haarstuk niet wordt gedragen, kan het het best worden bewaard in een doos waar het afgeschermd wordt van het zonlicht. Wanneer je jouw haarstuk lange tijd laat uithangen in bv. zonlicht, kan de kleur verbleken.

Bij het wassen van jouw haarstuk gebruik je best professionele producten. Borstel de haren nadien beginnend onderaan de haren, gevolgd door de haarlengtes en daarna vanaf bovenaan het haarstuk. Borstel met een gepaste borstel (voor nat / droog) voor de toestand waarin je de haren ontwart. Borstel steeds voorzichtig.

Tape in extensions

Nadat de tape in extensions werden toegepast vermijd je 48 uur contact met water aan de tapes. Dit systeem van haarextensions is minder geschikt indien je vaak gaat zwemmen, regelmatig in de sauna gaat , als je snel vettige haren hebt of regelmatig producten op basis van olie wenst te gebruiken dichtbij de tape aanhechtingen.

Na ongeveer 4 à 8 weken, afhankelijk van hoe snel de haren groeien, hangen de tape extensions wat lager en kunnen ze verwijderd en terug omhooggeplaatst worden met nieuwe kleefstroken. Ze kunnen ook bewaard worden om ze op een later tijdstip terug te plaatsen.

Keratine extensions

Keratine pre bonded extensions zijn een systeem waarbij de extensions langdurig in het haar kunnen worden gehouden. Naargelang een goede toepassing kunnen de extensions wel maanden in het haar blijven.

Nadat de aanhechtingen ver zijn uitgegroeid of als je de extensions er wenst uit te halen, kan dit eenvoudig met een keratine remover gel en een uithaaltang.

De haren worden het best verzorgd zoals omschreven bovenaan het artikel bij “haren verzorgen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *